Veda Sylver – Törékeny boldogság

Kiadó: Gyémántfelhő Kiadó
Oldalszám: 328
Kiadás éve: 2017
Műfaj: new adult, romantikus
A szerelem mindent kibír?


Rebecca Dewitt maga mögött hagyva múltjának sötét foltjait, New Yorkba költözik barátnőivel, hogy új életet kezdjen. Ez azonban nem könnyű. Ami egyszer megtörtént, azon már nem lehet változtatni és ezek a dolgok az életünk részévé válnak. Sebek maradnak, melyek könnyen felszakadhatnak. 

Matthew Daniells sikeres, gazdag, kiegyensúlyozott férfi, akinek élete fenekestül felfordul, mikor véletlenek sorának köszönhetően találkozik a szeleburdi, fiatal lánnyal, aki azonnal rabul ejti a szívét. De vajon képesek lesznek megbirkózni a korkülönbség okozta konfliktusokkal, lebontani a lány emelte falakat, és túlélni, ha lehull a lepel a titkokról?

Ezután a rejtélyesen titokzatos fülszöveg után úgy éreztem, mindenképp el kell olvasnom Beccáék történetét, ami a titkokon túl, perzselő, de egyben gyógyító szerelmet ígért, azaz egy nem túl nehéz, de azért elgondolkodtató történetet. Mindezért már február elején belevetettem magam az olvasásába, mely pár napnál nem is tartott tovább, viszont annál nehezebb feladatnak minősült bármi értelmeset írni róla.. De végre sikerült összeszednem és szavakká formálnom a gondolataimat.

Hogy miért tartott ilyen sokáig?

Mert a kötet kicsit döcögősen indul, majd az olvasónak szinte levegőt sincs ideje venni a történések között, miközben folyton érződik, hogy a sötétben tapogatózunk. Rengeteg, az életben fontos kérdést feszeget, nagyon sokrétű, mégis itt-ott erőltetettnek, vagy egyenesen hihetetlennek érződik. Emellett olyan sok minden történik, olyan kevés idő alatt, hogy zsúfoltnak hat a kötet, és ez egyre nagyobb súllyal feszül neki Becca és Matt kapcsolatának. Ez kezdetben jó, mert tényleg repít a sztoriban, ám a vége felé már szürreálisnak hat az események láncolata.

Mert tetszett maga a szöveg megfogalmazása és felépítése, valamint a múltbéli titok a hátán viszi a történetet. Viszont úgy éreztem, a múltban történteket jobban ki kellett volna dolgozni, jobban be kellett volna mutatni annak érdekében, hogy Becca viselkedését teljes mértékben megértsük.

Mert egészen filmszerű a történések folyama, de néhol már szappanoperásan drámai, avagy szürreális, mi minden történik Beccával.

Mert olyan nehéz értékelni azt a csokornyi karaktert, akit felvonultat az írónő. Egyes vonásaik túlzóak, ám mások nagyon is emberiek. Mindenkinek szükség lenne egy ilyen megértő és végtelenül türelmes pasira. Mindenkinek kellene egy Matt, aki gyengéd, de tudja, hogy azért lehet feszegetni a határokat. Imádni való az, hogy csak úgy sugárzott a lapokból mennyire odavan egymásért a két főszereplő. Ráadásul külön öröm számomra a kettős szemszög, mely mindkettejük gondolkodásmódjába és érzelmeibe is bepillantást enged.

Mert minden történés egy irányba mutat, de sokáig nem tudni, merre, és mi lesz mindennek a vége. Mint egy hullámvasút, olyan végigélni Becca és Matt kapcsolatának minden egyes napját. 

Összegezve tetszett a stílus, jó a kezdet, de ennyi mindent, ilyen sok fordulatot szinte egy egész trilógiában lehetett volna kellően kifejteni. Mindezt úgy mondom, hogy amúgy imádom, mikor egy kötetes a történet, mert idegörlő egy-egy függővég után várakozni. Szóval, túl sok történés, túl kevés oldalon, mert fénysebességgel követték egymást az események, még akkor is, ha több mint egy év eltelt az első naptól az utolsóig.

Tehát, ha egy perzselően tüzes és eközben gyengéd szerelemre vágysz, ha hiszel a sorsban és kötélből vannak az idegeid és nem rémít meg egy kis veszekedés, vagy egy nagyobb katasztrófa, akkor ez a te könyved!

≈ Köszönöm Cettinek a közreműködést és az írónőnek a kötetet!

BORÍTÓ: 
Illik a történethez, épp olyan kiszámíthatatlan és megjósolhatatlan történéseket ígér a lány tekintete, mint aminek végül szemtanúi lehetünk. Viszont még mindig nem nyerték el a tetszésemet a profilos borítók... 4 pont

TÖRTÉNET: 
Túlzsúfolt és drámai. Nagyon jó irány, csak kevés oldalszám. 3 pont

KARAKTEREK: 

A töténethez hasonlóan kicsit drámaiak, nem mindig lehet őket komolyan venni, mert egyes tulajdonságaik nagyon sarkítottak. Ám ettől függetlenül elnyerték a tetszésemet. 4 pont


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja