Szaszkó Gabriella – Nyisd ki ezt a naplót!

Kiadó: Maxim
Oldalszám: 240
Kiadás éve: 2020
Műfaj: olvasónapló
Egy kreatív kötet olvasóknak

KEDVES OLVASÓ!
Most egy nagyon különleges olvasónaplót tartasz a kezedben, ami varázslatos utazásra repít egy számodra nem is olyan ismeretlen helyre.
Ebben a Naplóban egyedülálló feladatokon keresztül jegyezheted fel/gyűjtheted össze eddigi olvasmányélményeidet és azokat a könyveket, amiket még el szeretnél olvasni.
A Napló oldalain cetlikre írhatod, hogy éppen mely könyvek alapján oldottad meg a feladatot, vagy melyek adtak ötletet, inspirációt. Az elkészült munkáidat oszd meg az Instagramon és Facebookon, és jelölj be minket, hogy gyönyörködhessünk a megoldásaidban! Használd a #dreamnaplo hashtaget!
Merülj el szabadon a lapok között, engedd el magad, itt biztonságban vagy! Ragadd meg a kedvenc könyveidet, és utazz velünk az olvasás és az alkotás világába a lehető legkülönlegesebb módon!
Jó szórakozást kívánunk a feladatokhoz! Alkossunk közösen!

Már nagyon vártam ennek a naplónak a megjelenését, ugyanis volt szerencsém részt venni a létrehozásának egy picike szakaszában. Szóval nyomban kíváncsi lettem, hogy milyen lett a végleges verzió, és hát egy bizonyos, vaskos kis napló lett jobbnál, jobb feladatokkal.

A bevezető szöveg kedves és figyelemfelkeltő, jó benyomást kelt, ami csak fokozódik pár oldal után. És mi tagadás, rögtön érződik a Nyírd ki ezt a naplót hangulat az első oldalakon, a kelléklistánál, vagy a napló tulajdonosa oldalnál. Ám mégis más, hisz konkrétan az olvasó közönségnek szánták, így telis-tele van kreatívabbnál kreatívabb feladatokkal, de hogy csak egy párat emeljek ki, ami kedvet csinál:
  • A legkülönlegesebb hely, ahol valaha olvastam
  • Nem tetszett egy könyv befejezése? Írd újra! 
  • Az olvasás az életem… 
  • Alkoss egy történetet két regényszereplőről, akik más és más könyvekben élnek, de mégis találkoznak!
  • Nem tetszett egy regény borítója? Tervezz ide másikat! 
  • Ha az életed egy könyv lenne, milyen címet adnál neki? Tervezd neki borítót is!
  • A kedvenc könyveid gonoszait összezárják egy szobában! Mi történik?
  • Ha te dönthetnél arról, mik legyenek a kötelezők, miket választanál? Írj róla listát!

Már ebből is látszik, hogy rettentő szerteágazó feladatoknak ad helyet a napló, így szerintem senkinek se lehet hiányérzete a feladatok terén. Éppen emiatt van egy-két olyan feladat is, mely szerintem igencsak nehézkes, elgondolkodtat és megmozgatja az ember fantáziáját, mint például a levél vagy fülszöveg írós feladatok. Valamint akad néhány feladat, amit így első ránézésre nem is biztos, hogy megcsinálnék, mint az Írasd alá ezt az oldalt minél több íróval! oldal, mert inkább mindenki könyvet cipel magával aláíratni egy-egy dedikálásra, bár akkor már nem oszt vagy szoroz, hogy ez a napló is ott lapul-e a többi kötet között:D

A Hol a legjobb olvasni? oldal szuper jó ötlet, rögtön megmozgatta a fantáziámat, ahogyan a cetlis feladatok is. Persze akadnak engem kevésbé motiváló feladatok is, de bizonyos, hogy mindenkinek más feladat segít felszínre hozni a kreatív vénáját. Ezt segíti az is, hogy egyensúlyban vannak a rajzolós és az írós oldalak, és nagyon jó, hogy van olyan, ahol mind a kettő is alkalmazható egyszerre. A napló hangulatát Írd fel pár választott szereplő nevét visszafelé! az ehhez hasonló viccesen kreatív feladatok nagyon feldobják, egyébként pedig néhol komoly gondolkodós, néha pedig nagyon vicces, mint a recept, a fura dolgok és hasonlók, imádom ezeket a feladatokat!

Mindezek miatt a napló képes hosszabb időre is lekötni, bár engem nem oldalról oldalra haladva, hanem inkább össze-vissza, mert éppen azzal a feladattal foglalkoznék, ami megihlet. Összességében kreatív és jó ötletekkel van tele, neki is fogok a kitöltésének!


Köszönöm a Maxim kiadónak, hogy részese lehettem némi előkészítésnek, és hogy most a kezemben foghatom ezt az olvasóknak szánt kreatív naplót!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja