Állatok napja szerdán


Egy kis figyelmet szánva az élőlények egyik nagy csoportjára, az október 4-ei állatok világnapja alkalmából hozok nektek egy book taget. Méghozzá egy Állatos Book Taget, mily' meglepő!
Ha van otthon kis kedvencetek, menjetek öleljétek magatokhoz, és jusson eszetekbe, hogy ők feltétel nélkül kötődnek hozzánk. Persze arra nem buzdítanék senkit, hogy kerekedjen fel, és ölelgesse meg az állatkert összes lakóját, csak szánjatok egy röpke percet rájuk, és a különlegességeikre:) Mert mindegyikük fantasztikus a maga módján:)
1. Egy állat, ami csak a levegővételért tőr a felszínre: a bálna
Egy könyv, amitől szinte semmi sem szakíthatott el:
Szó szerint elszakíthatatlan párost alkottam a Harry Potter 7. részével... Jóformán hozzám se lehetett szólni, vagyis lehetett, de az biztos volt, hogy semmilyen visszajelzést nem fogok adni, míg el nem jutottam a könyv végéig. Komolyan, mint egy robot, csak faltam a sorokat. Egészen megbabonázott, és nem is engedett el, a mai napig a bűvkörében vagyok!


2. Fenséges, ám veszedelmes: az oroszlán
Egy könyv, ami első látásra megrémisztett, de aztán...:
Nem is kicsit! Nagyon durván indít Az Égett-hegyi könyvtár, de aztán csak ámulni lehet rajta. Persze miután az ember összerakja a szétcsúszott képet.
Amúgy duplán is megfelel ennek a pontnak, mert véletlenül épp oroszlánok is láthatók a borítóján:)

3. Minden gyerek kedvence: az aranyhalGyermekkorod kedvence, vagy egy gyermekek kedvence:Már sokszor említettem az Ulysses Moore sorozatot, mert szinte a sorozat köteteivel indult az olvasási mániám. Izgalmas, titokzatos, és kalandos. Imádom minden egyes részét, csak végre el kéne olvasni a fennmaradó részeket...

4. "Óriási a fejem és a kezeim aprók.": a T-Rex
Egy könyv erősségekkel, és hiányosságokkal:
A legutóbbi ilyen könyvem, (amire emlékszem) talán a Jók és Rosszak Iskolája volt. Néhány gyengeséggel rendelkezik csak, ami betudható annak, hogy első könyves az író. Ám meg kell mondjam a második részére kinövi az összes gyermeteg hibát.
Még izgalmasabb, és még csavarosabb történetek kapunk!

5. Ne, ne, ne, ne, ne: a pókEgy könyv, aminek a közelébe sem szándékozol menni:
Azt kell mondjam, nem tudom.. Nincs konkrét könyv, amiről tudom, hogy hozzá sem érnék. Olyanok viszont akadnak, amiket érintettem, majd rájöttem, hogy nagy hiba volt... Nem sorolnám, mert nagyjából 3 darab van, amit folyton ismételgetek, és már biztos, az agyatokra megy. Meg amúgy is, minek pazarolnám a karaktereket a rossz könyvekre?

6. Az az állat, aki mindent megismétel: a papagáj
Egy kedvenc adaptáció, vagy feldolgozás:
Nem vagyok egy nagy adaptáció fan, sőt sokszor úgy tartom, hogy jobb hozzá sem nyúlni a siker könyvekhez, mert bármilyen adaptáció is készüljön belőle, az nehezen überelné a könyvet. (kivétel a Nicholas Sparks könyv-filmek esete, amik nagyon jók)
Ám akad egy film, ami nagyon is tetszett, és miatta olvastam el a könyvet. Ez pedig a Majd újra lesz nyár... Engem nagyon megfogott:)


7. Az örökké nevető: a hiéna
Az a könyv, ami nem hagyta nyugodni a rekeszizmaidat:
Jaj, úgy nem szeretek erre a definícióra könyveket találni! Hisz annyi könyv van, ami rendkívül humoros, és szórakoztató. Tudjátok, a felröhögök a tömegközlekedésen típusúak, amik képesek elfelejtetni az olvasóval, hogy hol is tartózkodik épp. Így ezt inkább kihagyom, hisz mindenki tudja mire is gondolok;)
8. A basáskodó mama: az anyamedve
Egy könyv, vad, női főhőssel:
Meira, a Hó, mint hamuból, már igazán a szívemhez nőtt:) Ha nem is vad, van benne elég elszántság, és bátorság, hogy a poraiból építsen fel egy új királyságot. Már alig várom, hogy olvashassam a sorozat második részét!


9. A förtelmes és utálatos: a macska (ezzel nem értenék egyet!!!)
Egy könyv, amit megvetsz:
Kezdjem megint az utálkozást? Inkább nézzétek meg milyen könyveket áldoznék fel, és akkor világossá válik, mik azok, amiket a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnék;)

10. Az ember legjobb barátja: a kutyaEgy barát adta könyv:
Szerencsémre könyvimádos társasággal áldott meg a sors, így akiket a barátaimnak nevezhetek, ugyanannyit, ha nem többet olvasnak, mint én. Ebből könnyen adódik az, hogy cserélgetjük, amink van, mármint a könyveinket;)
A legutóbbi könyv, amit kaptam (mondjuk csak kölcsön), az a Történetek az árnyvadász akadémiáról 6. része volt, ami megosztott minket. Nem mintha egyet kéne értenünk, mindenki szíve joga másként vélekedni az adott könyvről;)


Ennyi lett volna az állatok és könyvek szimultán imádatából;))
Ha tetszett töltsétek ki! Igen szórakoztató párhuzamot találni két ilyen távol álló tárgy között.
Szép napot nektek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda