Anne Bishop - Vörös betűkkel

Eredeti cím: Written in red
Sorozat: Mások 1.
Kiadó: Twister Media
Oldalszám: 512
Kiadás éve: 2016
Műfaj: urban fantasy
Fordító: Bozai Ágota
Egy teljesen Más világban...
Készülj fel valami újra, valami másra! 
A fülszöveg:

Meggie Corbyn cassandra sangue, vagyis vérpróféta, azaz ha a bőrén vágás nyomán kiserken a vér, látja a jövőt. Meggie ezt a különleges képességét inkább átoknak, mint áldásnak tekinti. Meg nem szabad ember. Tartógazdája rabszolgaságban őrzi, hogy csak ő szerezhessen tudomást látomásairól. Meggie azonban megszökik és az egyetlen biztonságos hely, ahol elrejtőzhet, a Lakeside Udvar nevű üzleti negyed, amit a Mások működtetnek.

Az alakváltó Simon Wolfgard vonakodik felvenni az Emberi összekötő állásra jelentkező idegent. Egyrészt azért, mert úgy érzi, hogy valami titkot rejteget, másrészt azért, mert nincs emberi prédaszaga. Ám egy erősebb ösztön arra készteti, hogy mégis alkalmazza Meggie-t. Amikor megtudja róla az igazat, és azt is, hogy a kormányhatóság körözi, Simonnak el kell döntenie, vajon megéri-e, hogy bekövetkezzen az emberek és a Mások között szinte elkerülhetetlen harc.


Ebben a könyvben szinte minden benne van, ami kedvenccé teheti. Egy egyedi világ, ami egyszerre csábít, és félelemmel tölt el. Kedvelhető, ám annál veszélyesebb karakterek. Lappangó titkok, és felszínre törő, véres jelenetek. Mindez egy egyedülálló, és rendkívül olvasmányos történetbe foglalva.

De mégis mi teszi oly’ fantasztikussá?

Már az elején olyan hangulatot teremt, ami nem enged szabadulni, és a végsőkig fogva tart. Az írónőnek sikerült egy szinte végsőkig kiaknázott témát, – a vámpírok, a vérfarkasok, és az alakváltók hármasát – teljesen új és egyedi megvilágításba helyeznie. Sőt, új, első pillantásra kicsit szokatlan fajok megteremtésén is fáradozott.

Itt nem találkozunk megváltásra vágyó, szerelemre kiéhezett, természetfeletti lényekkel, akik csak arra várnak, hogy egy ártatlan emberi lény megváltoztassa a világukat. Nem, itt nem erről van szó. Ezek a lények mindinkább veszélyesek, és könyörtelenek, akik az együttélés megkönnyítése végett álarc mögé bújnak. De Isten mentse azt, aki akarata ellenére meglátja a bennük lakozó fenevedat.

Ezt koronázza meg a köréjük felépített világ. Sajátos, különleges, és a végletekig részletes. Míg maga a történet titkokban gazdag, és lassan felépülő, ám rettentően nagy lehetőségekkel kecsegtet a jövőre nézve, köszönhetően a főszereplő különlegességének, és a többi karakter egyediségének, és szokásának.

Hogyan szökött meg Meggie? Vajon mi alakul ki Simon és közte? És hogyan alakul az Udvar élete? Mi állhat a megmagyarázhatatlan támadások mögött? Meddig feszülhet a húr a Mások és a prédáik között? És vajon hova vezetnek a szálak?

Mindezekre a kérdésekre talán a következő rész választ ad, mert már így is az olvasó türelmességének határait feszegeti a könyv.

Ha erre az élménycsomagra vágysz, és egy igazán különleges fantasyt akarsz olvasni, akkor ez bizony a te könyved!

Én imádtam! Köszönöm ezt a hihetetlen élményt a Twister Mediának!

Borító:
Csodálatos. Kifejező. Nagyon is eltalálták. 5 pont

Történet:
Csak annyit mondanék: „Ó, fennvaló és alantvaló összes istenek!” 5 pont

Karakterek:
Egyediek. Veszélyesek. Vadak. Az Udvar összes lakójának sikerült egy kicsit becsempésznie magát a szívembe. Lehet, hogy csak azért, mert nagyon szeretném, de nem olyan durvák, és barbárok, mint az elsőre látszik. Ha egyszer befogadnak, és a közülük valóvá válsz, nem eshet bajod. A szívük mélyén ők is képesek gyengéd érzésekre, csak túl jól rejtegetik. Meggie pedig egy kisebb csoda. 5 pont


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja