Jamie McGuire - Gyönyörű lángolás

Egy szebb jövőért tenni kell!
Végül csak elérkezett az utolsó testvér kötet is, azaz Tyler nem mindennapi története...
A fülszöveg:

Ellison ​Edson látszólag teljesen gondtalanul él. Frissen diplomázott, hatalmas bulikat szervez, és nincs más dolga, mint vásárolgatni és a barátaival lógni. De valami mégsincs rendben, és az érzés egyre gyötrőbben nyomasztja a lányt. Elli kétségbeesve próbálja magára vonni családja figyelmét, és közben teljesen padlóra kerül. Szülei úgy gondolják, azzal segíthetnek leginkább gyerekükön, ha szigorúbbak vele, ezért megvonják tőle a korlátlan anyagi támogatást. A lány így arra kényszerül, hogy munkát vállaljon. Ezzel egy csapásra feje tetejére áll a világ Ellie körül. A helyzetet csak nehezíti, hogy egy bulin megismerkedik Tyler Maddoxszal. A fiú is, mint ikertestvére, Taylor az alpesi tűzoltók tagja, aki erdőtüzek ellen harcol. Tyler kissé arrogáns, de végtelenül elbűvölő is, így a bulin Ellie-vel hamar egymásba gabalyodnak. A lány ugyan nem akar folytatást, de úgy tűnik, a srác nem éri be egyetlen estével. Ellie nem sokáig tud ellenállni Tylernek, ám elkövet egy olyan hibát, amit nem lehet jóvátenni.

Tyler érzései egyre inkább elmélyülnek, a lány szélsőséges személyisége és határozottsága lenyűgözi, de ahogy kezdi jobban megismerni, rájön, hogy Ellie belső démonai a Maddoxok legnagyobb ellensége lehet.

Az első pár oldal után nagyon szkeptikusan álltam a kötethez, mert ennek volt az eddig legdurvább nyelvezete, de ez még semmi! Elli olyan életet élt, úgy bulizott, és olyanokat művelt, hogy megkérdeztem magamtól 'Hova csöppentem?!', mert az teljesen biztos, hogy egy más világba... De szerencsére gyorsan megszakadt ezeknek a történéseknek a fonala, és a munkaszerzéssel minden a feje tetejére állt.
A cselekmények végre pozitív fordulatot veszttek, és izgalmassá, egyben gyötrővé varázsolták a kettőjük közt lévő kapcsolatot. Természetesen a történesek egy része, az előző kötetetkből összeollózható, de jócskán tartogatott így is meglepetéseket! Nyilván az "ikrek vagyunk, eljátszuk egymást" momentum nem maradhatott ki ebből a részből sem. Viszont az, hogy milyen kemény és embertpróbáló meló az ővék, az nem került részletezésre Taylor kötetében.
Komolyan ennek a könyvnek a tűzoltós események adják a lelkét. Hihetetlen munkát végeznek a Tylerékhez hasonló emberek! Szinte felfoghatatlan, mit meg nem próbálnak, és hogy ezért mit kapnak.. Rendkívül jó érzés volt a megmozdulásaikról, az akcióikról olvasni, olyan volt, mintha én is ott lettem volna velük, és testközelből éreztem volna a lángok melegét. Nagyon élveztem ezeket a fejezeteket!
Nem úgy, mint azokat, amik mindezt követték. Olyan volt, mintha Ellivel vissza kellett volna csöppennem a való világba, és realizálnom kellett volna, hogy van élet a táboron és a tűzoltáson túl. Ezek azok a fejezetek, amik újra a padlóra löktek a rejtett gondjaikkal, a sok-sok halogatással, és az elhallgatással. Pedig a könyv szívét Tyler és Elli kapcsolata adja...
Ám mielőtt feladtam volna minden reményemet, eljött az utolsó pár fejezet. A megmentő fejezetek, amik újra felfelé íveltek, és melengséggel árasztották el a szívemet. Mindezért megérte átvészelni a nehezebb időszakokat!
≈Tehát az egész könyvet hullámvölgyek tarkítják, ráadásul elég mélyről kezd, mégis megnyugtatóan, és örömtelien zár. Mégis úgy tettem le, hogy még nem elég, még nem búcsúznék tőlük, mert érdekel a rendes, normális (már amennyire lehet;)) életük...Csak az nyugatat, hogy tudom, lesz folytatás, ámbár nem ilyen formában, mint eddig..
10/7


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja