Harry ​Potter – Roxfort Évkönyv

Kiadó: Kolibri Kiadó
Oldalszám: 64
Kiadás éve: 2018
Műfaj: foglalkoztató, kreatív
Fordító: Horváth M. Zsanett
Használd a képzeleted és alkoss!

Képzeld el az első éved a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában!

Milyen lenne bevásárolni az Abszol úton, majd felszállni a Roxfort Expresszre a King's Cross pályaudvaron? És ha beválasztanának a négy roxforti ház egyikébe, ha bűbájtant tanulhatnál vagy kviddicseznél?
Ebben a foglakoztatókönyvben a rengeteg mókás feladvány és a nyolc Harry Potter-filmből származó kép mellett találsz még egy kihajtható Roxforti Naplót és három egyoldalas posztert is a szereplőkről.

A Roxfortban bármi megtörténhet!

Mikor megláttam a Kolibri Kiadó kínálatában, azonnal tudtam, meg kell szereznem! A borító és a fülszöveg azért kiáltott, hogy a polcomra kerüljön ez a foglalkoztató.

Amikor megkaptam a csomagot, nagyon meglepett a mérete - arra számítottam, hogy nagyjából A/5 méretű lesz, valójában pedig a duplája -, hirtelen nem voltam benne biztos, hogy jó csomagot kaptam-e meg, de amint kibontottam, egyértelművé vált, hogy a megfelelő csomag van a megfelelő helyen.

Amint túljutottam a szemet kápráztató borítón, filmes jelenetek ezrei rohanták meg a tudatomat, ugyanis a belső oldalak szinte mindegyike a Harry Potter filmek jeleneteit ábrázoló képekkel vannak tele. Ez egy kicsit olyan érzést keltett bennem, mintha épp a filmek és így a varázsvilág  kellős közepébe csöppentem volna. A képek mellett egy-egy mondat vagy információmorzsa van elejtve, melyek még inkább megerősítik ezt az érzést. A tudnivalók mellett pedig a feladatokban megmutatkozik a foglalkoztatókönyv jelleg, amiből egyértelműen kiderül, hogy ezt a kötetet a 8-12 éves korosztálynak, vagy az olyan elvakult felnőtteknek szánták, mint amilyen én is vagyok, ha Harry Potterről van szó.

Tehát a megfelelő korosztály kezében mindenképp szórakoztató és kreatív szerepet tölt be, de számomra olyan gyönyörű a kivitelezése, hogy nincs szívem beleírni, vagy rajzolni. Így ha egy-egy feladatot meg is fogok csinálni, biztos, hogy külön lapra, amit majd valahogy - fogalmam sincs hogyan ne sérüljön meg, de ki fogom találni - beleragasztok ebbe a gyönyörűségbe.

Végül, ha nem a célkorosztály kezébe kerül, képes elérni azt, hogy egy felnőtt kiélje a gyermeki énjét, de ha nem, azt mindenképp, hogy újra elolvassa a sorozatot, vagy megnézze a belőle készült filmeket.

Szóval, ha te is elvetemült módon ragaszkodsz a varázsvilághoz, vagy egyszerűen több kreativitás szorult beléd, mint belém, esetleg testvéredet, unokahúgodat/öcsikédet, gyermekedet szeretnéd bevezetni Harry Potter világába, akkor ezt a kötetet neked találták ki!

≈Köszönöm a Kolibri Kiadónak, hogy elsőként került a polcomra  egy, a varázsvilághoz köthető kötet!

Borító:
Gyönyörű! A polcom egyik éke ez a remek kemény borítós foglalkoztató. 5 pont

Feladatok:
Figyelembe véve, hogy nem feltétlenül felnőtteknek szánták, hanem inkább a 8-12 éves korosztály célozza, igen kreatív és elgondolkodtató tennivalók akadnak benne. Már ha valakinek van szíve beleírni.. 5 pont

Kivitelezés:
A kemény borító és a nagy alak alatt szépen megszerkesztett, a filmek jeleneteinek képeit felhasználó oldalak tömege fogad, mely valóban olyan érzetet kelt az olvasóban, mintha része lenne a varázsvilágnak. Emellett egy kicsit több leírás és tudnivaló is elfért volna az oldalakon, hogy élvezetesebb legyen ez a kis foglalkoztató. 4 pont


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda