M. C. Beaton: Agatha Raisin és az elültetett kertész (Agatha Raisin 3.)



Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

Vakációjáról visszatérve Agatha Raisin döbbenten tapasztalja, hogy új jövevény tűnt fel a faluban, egy nő, aki mindjárt be is férkőzött a vonzó agglegény, James Lacey 

kegyeibe. A szépséges Mary Fortune minden tekintetben különb Agathánál, a kertben pedig egyenesen verhetetlen, és Carsely kertészeti kiállításának közeledtével Agathát ez egyre inkább nyomasztja. Így amikor Maryt holtan, virágcserépbe ültetve találják, Agatha megragadja a lehetőséget, hogy gyökerestül kiássa a falubeliek titkait, és besározza a szerencsétlen áldozatot. Ám Agathának is megvan a maga piszkos kis titka…

A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és rajongók egyaránt megszerették; a sorozat már a 21. kötetnél tart.


~ Oh, a jól megszokott Agatha Raisin-féle kikapcsolódások! Ez már a harmadik kötet, de a kissé koros, és még annál is jobban flúgos Agatha Raisint nem lehet megunni.
Egy újabb nyaralásról visszatérve Agathat egy új szomszéd fogadja, akit valahogy mindenki jobban kedvel, mint annak idején őt. Legalábbis kezdetben. Az új szomszéd Mary Fortune, még James Laceyre is szemet vett főhősünk legnagyobb fájdalmára, és még itt van az a fránya kertész verseny is.
Majd csiribi-csiribá egy elültetett holtest. Komolyan ezt a gyilkosságot még az CSI-ból is megirigyelnék.
De legalább itt az új lehetőség, hogy Ms. Raisin belecsapjon egy új nyomozásba, míg próbálja elkendőzni sajátos kis titkát is.

Remek volt! Agatha titka nagyjából olyan, mint az első rész spenótos esete. A nyomozás még mindig eléggé mellékszálas, de legalább érdekes, és valóban egy olyan ember lett végül a tettes, akire nem számítottam.
A szereplők még mindig rendkívüli emberiek, és jó volt látni, hogy Lacey csak nem retteg annyira a nőktől, míg Roy felbukkanása külön öröm volt, és Agatha humora még mindig sziporkázik!
A történetnek még mindig meg vannak a remek erősségei, és a nagyon mellékszálon folyó nyomozásai, amit még mindig kissé sajnálok.
De továbbra is hangoztatom ha kikapcsolódásra vágyunk két súlyos könyv között, forduljunk M. C. Beatonhoz!

Kedvenc szereplők: Roy, James Lacey, Agatha Raisin
Amit szerettem: humor, szereplők, Agatha titka, a gyilkosság
Amit nem szerettem: nagyobb hangsúlyt a nyomozásra!
Kedvenc idézet: "Semmi sem jobb a bőrnek egy zsíros hamburgernél."
10/9.5

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda