Maggie Stiefvater - Shiver

Egy régi kedvencet vettem újra a kezembe, a Borzongást Maggie Stiefvatertől.
Az ok mindössze annyi, hogy imádom és imádom, már ez éppen elég! Na jó az is befolyásoló tényező, hogy idén jelent meg a sorozat 3 és feledik (?) része. És hogy minden részlet visszakerüljön a helyére az egész sorozatnak nekiesem újra, kezdve az első résszel.

Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül. 
Sam két életet él: a nyárban és a télben… 
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete. 
Az ő farkasa! Csak ő lehet! 
De a tél itt van a nyakukon…

Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével! 
Szeretni fogod.

Bárki írta a borító szövegét, teljes mértékben igaza van, ezt mindenki szeretni fogja! Egyszerűen lehengerlő, még másodjára is. Értsd úgy, hogy bár tudtam mi fog történni ugyanúgy képes voltam végig izgulni az egész kötetet. A groteszk kezdet valahogy képes volt a könyvben átformálódni és egy olyan emlékké válni, amit megbecsülnek a szereplők. Majd a lassú, szinte idegőrlő rész jött, melyben csak arra képes gondolni az ember, hogy  NA MIKOR TALÁLKOZNAK MÁR????? És ahogy ennek a beteljesülése után várnánk, hogy jön a megelégedés hulláma, hát nem, nem jön! Csak egy még nagyobb probléma, ami kezdetben nem feszít annyira, majd teljesen elviselhetetlenné válik. És a megoldás, az a szép menet, ahogy el kell szomorodnunk vagy kétségbe kell esnünk mielőtt megnyugvást kapnánk. A tökéletes befejezés. Ám mindezek után jön a milliónyi kérdés, ő hogyan élte túl? Hogyan...Hogyan...Hogyan...
Talán a következő rész választ ad?
≈ Egyik farkasos regényhez sem hasonlítható, ez kérlek titeket egy korszakalkotó felfogás, ami nagyon is megfogott! Az írásmód, és a szereplők karaktere már csak hab a tortán a cselekményszál mellett. Bátran vegye kezébe mindenki, bár inkább csak azok, akik nem lesznek rosszul az érzelmek kavalkádjától.
10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda