Colleen Hoover - Hopeless

Mikor egy szavad sem marad...
Még csak most jutottam el ehhez a könyvecskéhez, de már értem miért volt/van/lesz oda érte mindenki. 
A fülszövege: 

Készen ​​állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?

Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.

A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.

A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…
Olyannyira rabul ejt, hogy ki sem találsz belőle. Még most is egy épp gondolat után rohanok, hogy valamiképp elmondhassam mennyire hétköznapi, ám különlegesen egyedi ez a történet. Hisz nem véletlenül tetszik olvasók ezreinek... 
De mégis mitől olyan letehetetlenül magával ragadó?
Számomra leginkább a karakterek miatt.
Sky egyszerűen hihetetlen. Látszólag semmiben sem különbözik meg egy átlagos "szomszédlánytól", ám amit mégis magában rejt, az teszi sokkalta többé. Bátor, mert szembe tudott nézni a legrosszabbal, miközben józan tudott maradni. Vicces, mert a legrosszabb helyzetekben képes kimondani, a leginkább nem odaillő dolgot. Érett és gyerekes is egyben, mert figyelmen kívül tudja hagyni a csipkelődéseket, de ha nem elég jók, rátesz egy lapáttal, és jót szórakozik a saját magán. Olyan emberi. Elhittem minden egyes megszólalását, és át tudtam élni az érzéseit. A szívem szakadt meg, de közben hálás, és büszke is voltam.
És mindezekhez csapódik Holder. Róla csak áradozni lehet. Ő a szőke herceg lovon, néhány apró változtatással, ami csakis a javát szolgálja. Tipikus szépfiú, aki után döglenek a lányok, de ha ismernék, akkor rájönnének, hogy a külseje ezerszer szebb bensőt takar. Ha kell gyengéd, ha kell szenvedélyes, ha kell józan, ha kell humoros, ha kell védelmező, ha kell egy elmozdíthatatlan támasz, és minden egyes helyzetben a megtalálja a megfelelő szavakat, még ha egy kicsit keresgélnie is kell őket. Egyszerűen csodás. Azt már nem is részletezném mi történik, ha ők ketten egy szobába kerülnek...
És akkor még nem is beszéltem a mellékszereplőkről, akik teljessé teszik a történetet...
Rengeteg minden van ebben a könyvben, főleg olyan dolgok, amikről órákig lehetne áradozni. De megkímélek mindenkit és csak annyit mondok, olvassátok el, ha többre vagytok kíváncsiak, és ha valami többre vágytok!
Mert ez egy olyan történetet, ami kétségbe ejt, kíváncsivá tesz, elszomorít, megríkat, megnevettet. boldoggá tesz, megvigasztal, elvarázsol, és elnémít.
10/10*

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő