Szerdai Books Until The End Tag

A mai hangulatomhoz nagyon is illik ez a Tag. Ám nem az én érdemem a meglelése, hanem a rendkívül nagy intuíciós képességekkel megáldott, pótolhatatlan házi fordítónkat illeti, és övezi örök hálám (, mint az ebédelő urat szolgainak hada;)).
Tehát a beharangozott tag:
Egy aszteroida csapódik be a Földbe. Az Atlanti-óceán közepén landol, ezzel hatalmas hullámokat indítva el, amik több száz négyzetkilométeren belül mindent elnyelnek. Az ott lakók már évekkel ezelőtt bunkereket építettek elővigyázatosságból. Neked és a barátaidnak sikerülhet bejutni az egyik ilyen bunkerbe. A felkészülési idő alatt különösen higgadtan kell gondolkoznotok, választanotok kell egy bunkerfőnököt magatok közül, és számos fontos döntést kell meghoznotok.
A gyűjtögetés
Melyik 10 könyvet/könyvsorozatot viszed magaddal a bunkerbe, amik így megmaradhatnak az utókornak? (Megjegyzés: A nagy, fontos irodalmi műveknek már biztosították a helyét az apokalipszis utánra is, így csakis szórakoztató irodalomból választhatsz.)Maradok a könyvsorozatoknál, hisz az több könyvet jelent;) Végül is ez egy komoly vészhelyzet, így a legtöbbet kell kihozni belőle!

Szóval a táskámban landolnának a következő sorozatok:
  1. Flat-Out Love 
  2. Harry Potter
  3. Hopeless
  4. Mercy Falls farkasai
  5. Pokoli szerkezetek 
  6. Luxen
  7. Bane krónikák
És akkor három kötet a végére:
  1. Nyugalom tengere
  2. Ököl/Jog
  3. A soha határa
Nagyon kevésnek érzem! Még bőszen rakosgatnám be a köteteket... De ha muszáj, akkor muszáj. (Talán majd visszalopódzom pár polcnyi könyvért;))
Találnod kell 5 olyan könyvkaraktert, akit beköltöztetnél magad mellé a bunkerbe. Kik lennének azok, és miért?
Ez rendkívül nehéz döntés... Olyat keressek, aki kedves, barátságos, és jó barátom lehet? Vagy olyat, aki Daemon-Holder-Trent keverék, és elolvadok tőle? Vagy olyat, aki egy igazi mókamester, és könnyűszerrel megnevetett? Vagy olyat, aki jó szövetséges, sok mindenhez ért, de ütköznénk néha emiatt? Vagy olyat, aki rendkívül intelligens, problémamegoldó, és ezáltal segítőtárs? Talán mindenből egyet, vagy keverékeket:))
  • Meirát biztos magam mellett akarnám tudni. Nemcsak a tudása, az ereje miatt, de amiatt is, ami benne lakozik. Bátorság, leleményesség, kitartás, szeretet, szerelem, hűség, és jóság. Szerintem jól kijönnénk egymással, feltéve, ha nem nyúlóm le se Mathert, se Theront... Ami valljuk be nem egyszerű dolog:) /Hó, mint hamu/
  • Lelkes, talpraesett, és kedves barátokból sosem elég, így magammal ráncigálnám Agathát is. Szerintem még kedvét is lelné a fennálló helyzetben, csak a macskája meglegyen. Ebben az ügyben teljes mellszélességgel mellette állnék, hisz mindketten a lelkünkön viseljük a kis kedvenceink sorsát. /Jók és Rosszak Iskolája/
  • Szerintem Magnus sem úszhatja meg ezt a fogságot... Az biztos, hogy nevetésben, és sztorikban nem lesz hiányunk. /Bane krónikák, és még néhány sorozat/ 
  • Talán bodyguardnak felvenném Simont. Meglehetősen ijesztő tud lenni, ha akar, de közben nagyon megértő, együttérző, segítőkész, és aranyos. Szóval fel van véve! /Vörös betűkkel/ 
  • Na jó, de csak a cukormázas teljesség kedvéért magammal ráncigálnék egy srácot is. De, azért mégsem lenne egyszerű a helyzet, mert csak akkor vinném magammal, ha több irtó helyes, csupaszív, értelmes karakterből rakhatnám össze! Mint Trenton, Holder, Daemon, Theron, Travis, Daniel, Jem, Will, Andrew és Will, hogy párat említsek;) /Gyönyörű tévedés, Losing Hope, Luxen, Hó, mint hamu, Veszedelmes sorscsapás, Fallen, Pokoli szerkezetek, A soha határa, Az utolsó dal/
Ki lenne az a karakter, akit semmilyen körülmények között sem tűrnél meg a bunkerodban? (Gonosz karakter is lehet.)
Hűha... Davidet semmilyen körülmények között nem engedném be! Sőt biztos lennék benne, hogy ő okozta ezt a felfordulást, mert valamilyen úton módon benne lenne a keze az aszteroida becsapódásban. /Az Égett-hegyi könyvtár/
Élet a bunkerbenFolyamatosan egy olyan olvasatlan könyvre gondolsz, amit hátrahagytál. Melyik három könyvért fáj a legjobban a szíved, melyikeket akartad volna még elolvasni?A Hó, mint hamut kezdeném hiányolni, na meg, egypár jó kis krimit vagy horrort! Ha már úgyis a bunker és Simon védelmét élvezem, egy kis könyves ijesztgetés nem árthat:)) Így lehet, hogy hiányozna a Hontalan lelkek, és az Elfojtott sikoly.

Már egy hete élsz a bunkerben, a helyzet elég lehangoló. Melyik könyvet választanád, hogy felvidítson? 
A helyzet az, hogy gondolom csakis azokból válogathatok, amik nálam vannak már... Abból pedig szinte bármelyik képes lenne előcsalogatni a jókedvem. Szóval bármelyiket, vagy inkább mindet választanám, egymás után.

A bunkerfőnök megkérdezi tőled, hogy melyik három könyvedből tudnál kitépni pár lapot, hogy legyen elég papírotok? 
Egy, én lennék a főnök, és ilyet sosem kérnék senkitől! Kettő, ha mégsem én lennék eme megtisztelő pozícióban, akkor csak a könyveim borítóját kaphatná meg. Azok nélkül még el tudnék lenni, na de, hogy a szövegből legyen kitépve? Emberek, normálisak vagytok?!
Hetek óta ugyanazokat az arcokat látod, ami lássuk be, meglehetősen fárasztó. Melyik karaktert tudnád a legtovább elviselni?
Talán Agathát. Mindig is kompromisszum kötő volt, és szerintem így könnyen kijönnénk. Ő is enged egy kicsit, én is. De amúgy sem lenne nagy feszkó közünk, mert elmacskáznánk az időt, vagy beszélgetnénk róluk, vagy csak néznénk őket. 

Melyik karakterrel lenne már rendesen tele a hócipőd?
Van egy olyan érzésem, hogy Simonnal.. Valahogy olyannak ismertem meg, aki könnyen felkapja a vizet, és nem szereti, ha értetlenkednek körülötte, ne adj' isten, ha esetleg útban van valaki... Így lehet, hogy már összekaptunk volna, de hiszek benne, hogy ki tudnánk békülni.
Az újjáépítés
Az új világban már minden lehetséges. Nevezz meg olyan képességet, amivel az egyik könyvkarakter rendelkezik, és te sem bánnád, ha a birtokában lehetnél, és amivel kialakítanád az új világot!
De menő! Nem is tudom mit válasszak... Tetszene, ha hasonló képességem lenne, mint Meirának, de már egy jó kis magiszterrel is megelégednék. és máris előttem az ékes példa, hogy ezzel az erővel lehet új világot építeni! De azt sem bánnám, ha egy lehetnék a Bíborhajúakból...
Melyik könyvbeli világot/rendszert nem hoznád létre semmiképpen sem? 
Gondolom Az éhezők viadala elhíresült rendszerét nem kell említenem. De nem szívesen élnék a Majd újra lesz nyár... világában sem. Ám sajnos még mindig könnyebb megmondani, hogy milyenek nem akarnám, mint azt, hogy milyennek, és azt fenn is tartani...

Kell választanod egy írót, aki majd megírja a bunkerben töltött heteid történetét, és az újjáépítés folyamatát. Kit tisztelsz meg a lehetőséggel?
Ez egy igazán gonosz kérdés! Ezért ki is térek alóla:D
Bárki megírhatná, sőt az lenne a legjobb, ha koprodukció lenne! Csak a kör szűkítése véget, esetleg a magammal hurcolt könyvek író szállhatnának harcba a történetemért;)

Ez lett volna, és még túl is éltem;) Ha tetszett töltsétek ki, így átélhetitek a megmenekülés, a rejtőzködés, és az újjáéledés érzésvilágát, nem mellesleg mindezt könyvekkel!

Szép napot mindenkinek!:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja