Tündérmesés book tag

Vendégbejegyzés - Lollynymph

Én tulajdonképpen büszkén vállalom, hogy imádom a meséket, úgyhogy mikor megláttam ezt a taget, azonnal tudtam, hogy le kell csapnom rá. A feladat egyszerű, különféle tündérmesés szereplőkhöz fogok könyveket rendelni. Kezdjünk is bele! 

1. Pinokkió - A fiú, akinek megnőtt az orra, ha hazudott
Hazudtál már egy könyvről, mert szégyellted, hogy tetszett?

Hehe... Szerintem én és NinjaDeltoidMacska sokat tudnánk mesélni az olyan könyvekről, amikről nemhogy azt nem vallanánk be, hogy szeretjük, de igazából azt se szívesen, hogy egyáltalán olvastuk... Ott van rögtön Oscar Wilde-tól a Teleny, amit én személy szerint többször is olvastam, annak ellenére, hogy a legtöbben kiakadnának tőle. Igazából sosem hazudtam róla úgy igazán, csaaak... csak nem reklámozom, hogy tetszett, na.  

2. A Szépség és a Szörnyeteg - A lány, aki nem a külsőbe szeretett bele - Melyik könyvet imádod, annak ellenére, hogy rémes a borítója?

Oooh, nem is egy ilyen van. Például A legyek ura megjelent vagy tízféle borítóval és mindegyik ocsmány. Vagy ott van Kingtől A ragyogás, aminek ugyan már van normálisan kinéző borítója, de ami nekünk van meg otthon, az elég okádék. Persze nem a borító teszi a regényt, de bizony vannak könyvek, amik megérdemelnének egy-egy szebb darabot.

3. Hófehérke - Akire a szépségéért vadásztak
Vettél már meg/olvastál már el könyvet csak a borítója miatt, és ha igen, mi volt az?
Szerintem több ilyen is volt, ami most így rögtön beugrott, az a Selyem Alessandro Baricco-tól, mégpedig az új Helikon zsebkönyves kiadás. Valami csodagyönyörű ez a borító.

4. Csipkerózsika - Akit elátkoztak, hogy aludjon, majd az igaz szerelem csókja ébresztette fel
Melyik a kedvenc könyves párod?
Azt tudni kell rólam, hogy általában gyűűűűlölöm a nyálas szerelmes párocskákat a regényekben - elsősorba azért, mert a szereplők valahogy soha nem akarnak azzal összejönni, akivel én együtt szeretném őket látni. De azért persze van néhány kivétel, például Katniss és Peeta az Éhezők viadalából, Ari és Dante a borzasztó hosszú nevű Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában-ból vagy June és Day a Legendából.

5. A kis hableány - Aki feladta az életét a szerelemért
Szoktál kipróbálni új műfajokat vagy inkább maradsz azoknál, amelyeket ismersz és szeretsz? Ha kipróbáltál már újakat, melyik volt az utolsó ilyen könyv?
Igazából ilyen téren szerintem eléggé mindenevő vagyok, szeretek új műfajokkal is kísérletezgetni. Legutóbb a skandináv krimik világába csöppentem Kristina Ohlsson könyveivel.

6. Hamupipőke - Aki elvesztette a cipőjét éjfél után
Melyik volt az utolsó könyv, ami miatt fennmaradtál egész éjszaka?
Huu, ez a fantasztikus A rézkesztyű volt, a Magisztérium második része... Imádtam minden sorát! Rég függtem rá ennyire könyvre, azt hiszem... :S

7. Rapunzel - Akit bezártak egy toronyba
Melyik volt a legrosszabb könyv, amit az elmúlt hónapban olvastál?

Általában próbálok tartózkodni a szörnyű könyvektől, de pont nemrég saját magamat kínoztam azzal, hogy elolvasom a Szent Johanna Gimi első részét (egy blogposzt kedvéért egyébként :P). De nem... Nem bírtam befejezni. Olyan érzés volt, mintha az agyamat, a lelkemet, a nyugalmamat, az ízlésemet és a könyvek iránti szeretetemet mind-mind kifacsarták és ledarálták volna, aztán a darabokat meg leszórták volna egy hegyről. >.>

8. Aladdin - A szegény fiú, aki egy dzsinnt talált
Melyik volt az utolsó "könyvkincs", amit találtál?
Szerintem ide is az előbb említett Magisztérium sorozatot muszáj beraknom. Mentségemre szóljon, hogy teljesen bele vagyok szerelmesedve.~

9. Alice Csodaországban - A lány, aki a nyúlüregbe esett
Melyik könyv olvasása során érezted úgy, hogy egy teljesen új világba csöppentél?
Ide mondhatnám akár az Útvesztőt, a Legendát, vagy bármelyik disztópiát, de én mégis egy másik könyvet választok. A Nincs mit irigyelnünk a világtól című dokumentumregény Észak-Koreáról szól, tehát nagyon is a mi világunkban játszódik... Mégis olyan volt az egész, mintha egy orwelli világba csöppentem volna. Egyszerre borzasztó és csodálatos könyv, mindenkinek ajánlom.

10. A békakirály - Az elvarázsolt herceg, aki újra emberré vált
Melyik volt az a könyv, amelyikről azt gondoltad, hogy utálni fogod, de végül mégis megszeretted?

Utas és holdvilág Szerb Antaltól. Kötelező olvasmányként volt feladva, szóval természetesen biztos voltam benne, hogy utálni fogom. De kellemeset csalódtam... Annyira tetszett, hogy azóta többször is újraolvastam és az egyik kedvenc könyvemmé vált.

11. Jancsi és Juliska - Akik elvesztek az erdőben és egy boszorkány elfogta őket
Melyik testvérpár (fiú-lány) a kedvenced és miért?
Csak fiú-lány lehet? Hmm... Akkor viszont gondolkodnom kell. Oh, meg is van, hát természetesen Jaime és Cersei Lannister a Trónok harcából. c:

12. Piroska - Akit a nagymamának öltözött farkas felfalt
Melyik könyvben csalódtál azután, hogy beleszerettél a borítóba és a fülszövegbe?
Talán a Tigris átka volt ez a könyv... Bár tulajdonképpen nem volt annyira rossz, de nekem személy szerint nem tetszett. Az első részen végigrágtam magam, de nem folytattam a sorozatot. (Pedig NightFlowerCaptain egyébként tökre szereti)

13. Rumpelstilskin - Akinek senki sem tudja a nevét.
Melyik az a könyv, amelyiket imádod, de nem kapott elég figyelmet?
Ezerszer is a Pax sorozat. Én nem tudok még egy olyan könyvet mondani, ami ennyire csodálatos és mégis ennyire kevesen olvassák... De szerencsére én és NinjaDeltoidMacska bepótoljuk mindenki helyett! :P

Ennyi lett volna ez a kis tag, én szokás szerint nem szeretnék konkrétan senkit megjelölni, bárki, akinek megtetszett, csinálja meg egész nyugodtan! :3

MeowMimi~

Megjegyzések

  1. Szia, ahogy megláttam ezt a taget, az a gondolat futott át az agyamon, hogy ezt nekem ki kell töltenem. Én is hatalmas meserajongó vagyok, szóval kötelezőnek éreztem a kitöltését:)
    Hatalmas ölelés, Violet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is abszolút így voltam ezzel! Ha kitöltöd, majd küldd el, tök szívesen elolvasnám! ^-^

      Törlés
    2. http://a-bloggerinas-life.blogspot.hu/2016/08/tag-3-tundermeses-book-tag.html
      Pont az előbb lettem kész:)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő