Szerdai ajándék ötletek a könyvek szerelmeseinek


Az ismerősöd, a legjobb barátod, vagy esetleg a párod odavan a könyvekért? Viszont idén nem egy könyvvel lepnéd meg, pedig annak tuti örülne? Más szeretnél adni, nehogy melléfogj? De mégis valami könyveset? Nincs ötleted, és kevés az időd?
A karácsony valóban vészesen közeleg, és ennek nyomását mindannyian érezzük. Főleg, ha egyeseknek még nem találtunk megfelelő ajándékot... De semmi gond, ráérünk még! Van néhány ötletem, ami biztosan belopja magát az ajándékozott szívébe:)
1. Ékszer
Egyéni meggyőződésem, hogy ékszerrel nem lehet mellé nyúlni! Persze, nem mindegy, milyen az az ékszer. Személyre kell szabni. Karkötő, gyűrű, fülbevaló, vagy lánc legyen? Milyen stílust képviseljen? Ezt mind neked kell eldöntened!
Ám, ha mégsem ismered annyira az illetőt, akkor nehezebb a döntés. Ilyenkor hatékony fegyver az óvatos tapogatózás... Mit olvas mostanában? Milyen könyveket kedvel? Van-e kedvenc idézete? stb. Ezt mind szépen el lehet rejteni egy beszélgetésben. De, ha végképp nincs lehetőséged észrevétlenül megszerezni a válaszokat, a tipikus "van egy barátom, akinek ezt meg ezt adnám, szeret olvasni, de mit gondolsz minek örülne igazán?" szöveg is tökéletes:D /ez a módszer bármelyik ajándéknál bevethető/
Ha ez sem működik, a karkötőre szavazok, azt általában mindenki hord:)
Innentől kezdve minden azon múlik mennyit tudtál meg.

Persze ez csak néhány önkényesen kiválasztott darab. Millió félére-fajtára lehet rábukkanni a neten:) De, ha nagyon kreatív vagy, és időd is engedi, készíthetsz te magad is hasonlókat!

2. Könyvjelző

Bármily hihetetlen, könyvjelzőre mindig szükség van. Mindegy, hogy már van vagy ezer darabja, és mégis egy papírfecnit használ az illető.
Lehet saját készítésű (az mindig jobb), de veheted is:)

3. Táskák
Nem kell mindjárt csilliós dolgokra gondolni! Manapság úgy is rettentő divatosak a vászontáskák, szatyrok. Konkrétan veszel egy sima egyszínűt, és textil filccel azt firkálsz rá, amit csak akarsz. És ez az ajándék azon túl, hogy kézzel készül, teljesen egyedi! Itt is ugyanaz él, mint az ékszernél, lehet egy könyvből idézet, vagy egy írótól, vagy bármi egyéb:)

4. Bögrék
Lehet, hogy elcsépelt, de higgyétek el, bögre mindig kell! Főleg, ha az, akinek adjátok olyan kétbalkezes, mint én, és sok mindent tör össze:)
Itt is lehet konkrét könyv, író, vicces idézet.. Szinte bármi. És ez is lehet általad készített, vagy olyan, amit megrendelsz, de így is egyedi, vagy akár boltban kapható, felkapott verzió. Rád van bízva:)

5. Ruhadarabok
Már régebben volt egy posztom, amiben pólók, pulcsik szerepeltek, úgyhogy most a kiegészítőkre, apró ruhadarabokra koncentrálok:)
Egy zokni, egy sál, egy kesztyű, vagy egy sapka, nemcsak jó ajándék tud lenne, de esetenként akár vicces is...
Íme, néhány ötlet:




+1: Bármi, ami még a könyvekhez köthető
Tényleg, lehet bármi, amit el tudsz "könyvesíteni". A gyertyától kezdve, egy befőttesüvegen át, egészen egy feliratig. Lehet, hogy most ez egy kicsit hülyén hangzik, de legyen fantáziád!




++1: Párnák
Puha párnák közt olvasni a legjobb... Ezt nem is ragoznám tovább, tuti ajándék!




Remélem segíthettem, és találtál valamit, amit szívesen ajándékoznál, valakinek, aki él-hal a könyvekért;)
Ha sikered lett az egyik ajándékkal, írd meg! Kíváncsi vagyok;)
Szép napot!:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda