Åsa Larsson – Ingela Korsell: Pax (3.-4. rész)


AMIKOR SÖTÉTSÉG KÖLTÖZIK AZ EMBEREK SZÍVÉBE…

Itt a halloween. A mariefredi iskola csakúgy hemzseg a zombiktól meg mindenféle szörnyektől. Este buli lesz a menzán – és persze az elmaradhatatlan szellemidézés. Csakhogy a sok álszellem között feltűnik egy igazi szellemgyerek is, bosszút liheg, és áldozatokra les. Vajon Alrik és Viggo meg tudják állítani? Mialatt a fiúk vadul kutatják az igazságot, borzalmas titok kerül napvilágra. Közben egy furcsa kislány is feltűnik a városban. A neve Iris. És valami nagyon nincs vele rendben… ~Hűha, ebbe a részbe belekerült minden, ami csak kellet. Titkok, életveszély, gyilkos kislányok, és így tovább, minden ami csak kellhet egy gyerekbarát történethez. De most komolyan mi ez a +10 korhatár?! Mindegy. A sztori még mindig nagyon jó, talán eddig ez volt a legfélelmetesebb része a sorozatnak. A gyilok gyerek néha már-már borzongást váltott ki belőlem. A mögötte lévő háttérsztori meg valami fantasztikus.


A rajzok is visszaadják a halloween-i borzongós hangulatot. A karakterek is szerethetőek. Estrid nagyon kemény vénasszony létére, Viggo és Alrik testvérkapcsolata pedig csodálatosan van felépítve. Az új karaktert Irist nem szerettem meg. Gyanús lány...
Végezetül továbbra is csak azt mondhatom, hogy ez egy remek sorozat ami megérdemelne egy kis plusz rivaldafényt.

10/10


Étvágya kielégíthetetlen.
Pénz, különféle tárgyak és házi kedvencek tünedeznek el Mariefredben, és a főgyanúsított, persze, Alrik. Hiszen a nevelőszülőkre szoruló, apátlan-anyátlan fiú amúgy is nagy bajkeverő – ebben a városka lakossága egyetért. Azt azonban nem tudják a mariefrediek, hogy a lopások mögött varázslat áll. Valaki alkotott egy átoknyulat! És a fekete boszorkány tervei kezdenek beérni.

~ A sztori kezd bonyolódni. Ahogy haladunk előre a történetben egyre több a megoldatlan rejtély. Az előző részi ételmérgezés, Iris, vagy az iskolanővér,mind-mind valami titkot őriz. De még a technika tanár is gyanús gyűlölettel viseltetik a testvérek iránt. Ebben a részben kevesebb a "mágia" inkább a fiúk életéről van szó, a nevelő szüleikkel való kapcsolatról például. De még az édesanyjukról is megtudunk pár nem túl vidám dolgot. Illetve maga a főszereplő párosunk is mutat pár furcsa jelet. Alrik álmai, Viggo enyves keze...
Egyenlőre még semmit se tudunk mindezekről. De a vége az valami szívmelengetően édesre sikeredett, aminek nagyon örültem.
Belegondolva, ez volt az első könyv, aminek már a megjelenése napján ott voltam a könyvesboltban, hogy megvegyem (MeowMimii asszisztálásával természetesen). Persze nem jelent meg, csak egy héttel később kaparinthattam meg. De megérte mindenképp!

10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A. O. Esther interjú – avagy lássunk a sorok mögé

Imre Viktória Anna – A villámsújtotta torony

Christelle Dabos – Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Neil Gaiman & Michael Reaves & Mallory Reaves – Az örökkévalóság kereke

Jessica Townsend – Morrigan ​Crow négy próbája