Szerda, mert szerda van és kész

Most, hogy ilyen hideg van, az emberek is sokkal ridegebbek. Szóval dugjatok a kezükbe "egy bögre forró teát", mert ez a titok nyitja. Ha nem tudnátok. milyen fajta legyen, itt egy kis segítség.


1. INSTANT TEA, avagy a legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál:
Ha már rövidség, akkor inkább novellának illik be, de a sok-sok rész egy egész története ad, ezért talán a Bane krónikák. Úgy sajnálom amúgy, hogy nem a kinti borítót használták itthon is, de talán ez egy jó példa arra, hogy nem mindenki a borító alapján ítél!
2. ZÖLD TEA, avagy egy könyv zöld borítóval:
Kapásból eszembe jutott vagy 10 könyv..Nem felvágásból;) Nem is tudom melyiket emelném ki... Ezért mind mind megkapjátok:) Elsőként a Linger-Várunk című könyv jutott eszembe, majd az Obszidián, A Próféta, a már említett Bane krónikákból egy-kettő, majd egy pikánsabb Sylvia Day- Egymásba fonódva. Aztán észbe kaptam, hogy a Smaragdzöld is zöld borítós... És még ki tudja hány van, inkább adok helyet a többi teának!

3. FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL, avagy egy könyv, ami átmelengeti a lelked:
Személy szerint nem kedvelem a mézet, de a könyveket annál inkább! Néha úgy érzem, hogy könnyű nekem megfelelni, mert olyan sok könyvet szeretek... nem is tudom melyiket a legjobban. Talán, ami igazán megfogott az Ököl/Jog vagy a Flat Out Love.

4. ÖTÓRAI TEA, avagy egy könyv, amit idegen nyelven olvastál:

Eddig angolul novellákat olvastam, mint a A Little Princess vagy a Gulliver's Travels. És még franciául a Exercices de style- Stílusgyakorlatok. De természetesen vannak nagyravágyóbb terveim is... De csak ha már tudok angolul, és franciául is.


5. GYÓGYTEA, avagy egy könyv, amit nem élvezetből, hanem kényszerből olvastál el:.
Az összes kötelező? Mondjuk nem mindegyik volt teljes kínzás, de valamiért az összes nagy klasszikus valamilyen úton-módon depresszív, így számomra nagyon nehezen válik kedvelté. De, mint említettem pozitív benyomások is értek, mint az Egri csillagok vagy az 1984 sőt még Vonnegut- Az ötös számú vágóhida is tetszett.

6. FEKETE TEA, avagy egy olyan akciódús könyv, amin soha, de soha nem tudnál elalidni:
A legutóbbira emlékszem csak és az az Origin volt, sőt az egész Luxen sorozat akciódús volt. Kizárt, hogy bárki elaludjon rajta.


7. JEGES TEA, avagy egy igazi, hamisítatlan nyári kaland:

Nem mintha nyáron olyan nagyon más, eltérő könyveket olvasnék, mint amúgy az év többi részében. Így könnyednek éppen nem mondható, de annál izgalmasabb Árnyékvilág sorozatot emelném ki, Spirit Blisstől. És még talán a Flat Out ... részek illenek a stand mellé.

8. KALINKA SZAMOVÁR, avagy egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetővé:

Vagy még az sem! Ezt a könyvet életem végéig utálni fogom. Konkrétan felfordult tőle a gyomrom, annyira nem kompatibilis a lelki világommal. Ez nem más, mint Diderottól Az apáca. Komolyan talán ezt az egy kötelezőt soha nem fogom megbocsátani a tanárnőmnek..

Ezt a Book Tagget Drew Coel blogján fedeztem fel. Plusz infó, hogy nem tudom mennyi esély volt rá, de a minap eszmecserét folytattam Mimivel, és mint már biztos láttátok ő is pont ezt a Book Taget választotta... Úgy fogtam fel, hogy semmi gond, talán nem gondolja majd mindenki, hogy másoltam. Remélem is! De itt az övé, ha az én ötleteim nem lennének elég kielégítőek.:)

Megjegyzések

  1. hah.... úgy tűnik az apácával kapcsolatban egyetértünk.... azt hiszem sosem fogom kiheverni azt a könyvet ><" (tudom, hogy valami elméset ígértem, szóval... ő egy ló) :*

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő