Jeff Kinney: Egy ropi naplója



Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

„Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.”
Gyereknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffleynél, hiszen a felső tagozatban rohad, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak.

~Az egy ropi naplója talán szintén egy olyan könyv amiről mindenki hallott. Hogy jót, vagy rosszat, az változó, de ha valaki benyögi a címet, valami csak dereng a sztoriról. Lássuk most hogy tényleg megérdemelte-e azt a fene nagy hírnevét.
Greg Heffley a gyerekekre oly jellemző én centrikus kis saját világában él, és valahogy próbálja túlélni akár csak a bátyja szemétkedéseit, vagy a hülye barátja Rowley létezését. Mégis a legnagyobb feladat Greg életében a népszerűsége, nos egyáltalán létrehozása. Erről szól hát az amúgy se túl vastag könyv vagyis, hogy miként próbál így vagy úgy de megbirkózni az élettel egy kis srác. Sokat kell tőle elvárni? Nem. Van valami épkézláb sztorivonulat? Nem. Imádni való ez a könyv? IGEN.
Oké, szögezzük le előre, itt senki se várjon vicceken, és hatalmas egón kívül semmit. Greg olyannyira a maga érdekeit nézi, hogy csodálom fel tudja sorolni a közelében élők nevét. De ez nem is baj, ő egymagában is nagyon vicces. A könyvben pedig számtalan jópofa kis rajz van amik mintha tényleg egy gyerek fejéből pattantak volna ki.
Végül ez a könyv nem akar mást csak megnevettetni, és szerintem ezt remekül el is éri. Aki még nem vette kezébe feltétlenül tegyen vele egy próbát kortól függetlenül.
A könyvből filmváltozat is készült 2010-ben, ami remekül hozza a könyv hangulatát, ráadásul többnyire hűen követi és felhasználja a könyv rajzait is. A színészek remekül hozzák a karakterüket főleg Greg és a bátyja Rodrick, akiket Zachary Gordon és Devon Bostick játszott.

Kedvenc karakterek: Greg, Rodrick
Amit szerettem: rajzok, az egész valahogy aranyos, Greg egója
Amit nem szerettem: elbírt volna azért a könyv egy kis sztorit is
Kedvenc idézet: (Rodrick)"Csökkentsd a veled szembeni elvárásokat a minimumra, így aztán azzal is meglepsz másokat, ha gyakorlatilag nem csinálsz semmit."
10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő